Explore Iceland

Următoarea plecare: 15.07.2023
Durata circuit
11 zile
2,500 Euro / persoană
Grup: între 6 și 7 persoane
Locuri disponibile: 6
Categorie: Activ
Grad de dificultate: Moderat


Reykjavik – Ring Road – Coasta de Sud

Islanda este una dintre destinațiile ideale pentru iubitorii de natură, peisaje spectaculoase și activități outdoor. Vara aceasta Islanda primește fără restricții toți vizitatorii vaccinați, aflați în căutarea unei destinații sigure și pline de aventuri outdoor. Insula Gheții și a Focului sau mai simplu, Islanda, este un tărâm cu adevărat magic în nordul  Oceanului Atlantic, o țară a contrastelor naturale. Într-o excursie în Islanda găsim de la ghețari enormi până la vulcani activi, izvoare fierbinți ce țâșnesc din pământ, peisaje unice luminate iarna de aurora boreală și localnici care, datorită forțelor cîteodata violente ale naturii s-au obișnuit să spună că nu există vreme rea, ci doar îmbrăcăminte nepotrivită.

Vom avea ocazia să vedem peisaje diferite față de tot ce am mai văzut până acum, care ne vor lăsa fără cuvinte prin unicitate, sălbăticie și simplitate, toate presărate cu câteva activități prin care putem să observăm mai îndeaproape câteva minuni naturale. Așadar, nu ne rămâne decât să sperăm cu acestea vor fi îndeajuns de prietenoase cu noi pentru a ne copleși cu măreția lor.

Experiențe locale:

  • Relaxare în apele termale de la Laguna Albastră 
  • În căutarea celei mai frumoase cascade din Islanda
  • Trekking pe lava recent solidificată, rezultat al erupțiilor din ultimii doi ani
  • Campare între ghețari
  • Fotografiază cele mai spectaculoase plaje din Islanda

Experiențe incluse în ofertă

  • Campare între ghețari
  • Relaxare în apele termale de la Laguna Albastră
  • Trekking pe lava recent solidificată, rezultat al erupțiilor din ultimii doi ani
  • În căutarea celei mai frumoase cascade din Islanda
  • Fotografiază cele mai spectaculoase plaje din Islanda

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecăm din București la ora 05:25 cu compania aeriană poloneză LOT și ajungem la ora 06:15 pe aeroportul din Varșovia pentru escală. La ora 08:00 avem zbor mai departe spre Copenhaga, unde vom ateriza la ora 09:35. Transfer cu transportul public la hotel în Copenhaga și cazare. Timp liber în Copenhaga.

Decolăm din Copenhaga la ora 08.00 și ajungem în Reykjavik la 09.15 Închiriem mașinile și ne cazăm, apoi pornim într-un tur al orașului Reykjavik. Este capitala cea mai nordică a lumii și cel mai mare oraș al Islandei, cu o populație de 115.000 de locuitori. Poate fi considerată o capitală atipică deoarece lipsesc blocurile-turn, zgârie-norii, în schimb vom avea plăcerea să facem cunoștință cu arhitectura veche nordică îmbinată cu casele mai noi ce exprimă stilul colorat al islandezilor. Veți găsi numeroase muzee, monumente, restaurante, toate combinate cu un trafic extrem de lejer și o atmosferă relaxantă. Avem toată dupa amiaza la dispoziție pentru a hoinări prin oraș.

Cazare: Mosskogar Camping

Ne îndreptăm către Grindavik, în sudul peninsulei Reykjanes. Campăm și pornim ascensiunea către Fagradalsfjall, ultimul vulcan activ al Islandei, pentru a explora zonele de erupție din 2021 si 2022. Vom păsi pe lava proaspăt solidificată, admirând peisajele selenare create de Mama Natură. Predicțiile pentru acest an indică o activitate vulcanică încă ridicată în zonă, așadar putem avea surpriza să prindem în direct o altă erupție, la fel ca în anii anteriori.

După amiază ne deplasăm către faimoasa Blue Lagoon, pentru o relaxare tipic islandeză. Laguna este o piscină cu apă geotermală (încălzită natural de activitatea vulcanilor) situată în mijlocul unui imens câmp de lavă format de intensa activitate vulcanică. Apa este deosebit de bogată în minerale precum siliciu și sulf și considerată un excelent remediu împotriva unor boli de piele și mai ales pentru revigorarea corpului, un izvor al tinereții veșnice. Experiența va fi foarte interesantă, în luna septembrie în Islanda se înregistrează maximum 10°C, numai bună de făcut o baie în aer liber în apele de 37 - 40°C.

Cazare: Grindavik Campsite

Astăzi începem explorarea insulei cu unul dintre cele mai frumoase și cunoscute trasee ale Islandei - Golden Circle. După o primă oprire pe traseu la gheizerele Krysuvik, vizităm Parcul Național Thingvellir, un simbol al unității naționale islandeze, aici stabilindu-se primul parlament democratic viking în anul 930, de altfel primul parlament din lume. Pe lângă frumusețea naturală, locul este unic din punct de vedere geologic – canionul ce se desfășoară de-a lungul parcului este compus de fapt din limitele a două plăci tectonice: cea eurasiatică și cea nord americană. Este printre puținele locuri din lume în care faliile se pot vedea și unde America de Nord se depărtează de Europa cu până la 18 mm pe an. Thingvellir este primul parc național al Islandei, iar din 2004 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Mergem și în zona gheizerelor, unde admirăm un peisaj vulcanic colorat, cu câmpuri aburinde și izvoare termale ce clocotesc. Vedem Marele Geyser, cel mai vechi vulcan cunoscut, fiind activ de aproximativ 10.000 de ani (însă în prezent este latent) și originalul după care au fost numite gheizerele și Stokkur care este foarte activ și erupe o dată la 8-10 minute. Culorile peisajului variază între nuanțe de alb, galben, roșu și pământiu. Puteți merge și la Centrul Turistic pentru a cunoaște mai multe informații legate de vulcanii și ghețarii Islandei.

Urmează una dintre cele mai spectaculoase cascade din Europa - cascada Gullfoss, ce are o cădere de peste 32 de metri în apele râului Hvita, care se năruie într-un canion lung de 2 kilometri.

Pe final de zi ne oprim la cascada Seljalandsfoss cu o cădere de 60 de metri și care ne permite o altă perspectivă dacă mergem în spatele ei, într-o mică peșteră. Campăm lângă spectaculoasa cascadă Skogafoss în care se formează atât de des curcubeie încât se crede că în spatele cascadei a fost ascuns un cufăr cu aur.

Cazare: Skógar Campsite

Mergând mai departe, trecem pe lângă celebrul vulcan Eyjafjallajökull (care a erupt în 2010, paralizând traficul aerian european) și ajungem la promontoriul Dyrholaey cu al său arc de piatră, unde vom cauta coloniile de pufini, care vin aici pentru cuibărit, apoi la uimitoarele coloane de bazalt aflate pe plaja Reynisfjara cu nisip negru și în apropierea satului de pe coastă, Vík í Mýrdal. În larg se pot vedea stive de granit, numite Reynisdrangur, ce ating până la 66 de metri deasupra mării și se aseamănă cu niște ace. Conform folclorului islandez, stivele au apărut atunci când doi troli au încercat să aducă o barcă la mal, dar au fost surprinși de lumina soarelui și transformați instantaneu în piatră. Satul se află la baza vulcanului Katla, aflat sub un ghețar, despre care sunt semne că ar erupe din nou, după 100 de ani de liniște. Pentru a vă familiariza cu zona și atmosfera tipic islandeză, vă recomandăm un miniserial ”Katla” pe Netflix, a cărui lansare a avut loc în iunie 2021, în momentul ascensiunii grupului Explore Travel pe Fagradalsfjall.

După o aprovizionare în supermarket la Vík, pornim în explorarea regiunii de sud-est a insulei, un loc fantastic ce te poartă printre delte glaciare, ferme părăsite, lagune cu blocuri imense de gheață și peisajele de la poalele munților. Ghețarul Vatnajökull domină regiunea, fiind cel mai mare de pe teritoriul Islandei și unul dintre cei mai mari ghețari ai Europei. Campăm între ghețari, în unul din cele mai frumoase locuri din Islanda.

Cazare: Vatnajokull Campsite

Azi vom explora zona ghețarilor. Dimineața vom urca până la cascada Svartifoss, cu ale sale coloane de bazalt, apoi continuăm pe potecă spre Sjonarnipa Loop, de unde putem admira ghețarul Skaftafell în toată splendoarea sa. Întoarcere la camping pentru refreshment și o cafea.

După amiază pornim către al doilea ghețar. Lăsăm mașinile în parcare și mergem pe jos până la ghețarul Svinafell, un loc al cărui peisaj este posibil să vă fie familiar pentru că o parte a filmului Interstellar a fost filmat aici. Opțional, putem achiziționa de la Skaftafell Visitor Centre (aflat în campsite) un tur pe ghețar sau o incursiune cu caiacele printre blocurile de gheață ce se desprind din calota glaciară.

Cazare: Vatnajokull Campsite

Continuăm pe linia sudică a ghețarului Vatnajökull. Prima oprire este la Fjallsarlon, o lagună care oferă un sentiment mai pronunțat de intimitate și de conectare cu natura, fiind un obiectiv la care ajung mai putini turiști. Vedeta zilei este însă laguna glaciară Jökulsárlón, un paradis al fotografilor, unde vântul și apa au creat bucăți de gheață cu cele mai variate forme și culori, de la transparent, la alb, la un albastru excepțional și chiar negru, unele bucăți fiind acoperite de cenușă vulcanică. Laguna aparține de ghețarul Breiðamerkurjökull din care se desprind constant blocuri de gheață. Deși pare ca și cum locul a fost creat în ultima eră glaciară, laguna s-a format abia acum 80 de ani și se mărește în fiecare an. Pe partea cu oceanul se află Diamond Beach, o plajă cu nisip negru pe care au fost presărate adevărate diamante – bucăți de gheață șlefuite de apa oceanului.

Mergem mai departe spre est și ajungem în uimitoarea Peninsulă Stokksnes cu muntele Vestrahorn, unde există o taxă de intrare de aproximativ 8 EUR/persoană. Abruptul masivului ce parcă răsare din lagună împreună cu mici dune de nisip negru presărate formează unul dintre cele mai fotografiate peisaje din Islanda. După o cafea și o prăjitură la cafeneaua din campsite, parcurgem o rută de trekking și admirăm apusul din locul în care se spune că este cel mai bun pentru a fotografia aurora boreală în Islanda.

Cazare: Höfn camping

Pornim dis de dimineață de-a lungul coastei și vedem Fiordurile de Est, atracția principală din estul Islandei. În peisajul montan de-a dreptul dramatic, vedem cuibărite la poalele munților câteva sate pescărești și fiorduri abrupte flancate de vârfuri din riolite (roci vulcanice). Cu alte cuvinte, oriunde ne vom întoarce privirea vom vedea câte un peisaj demn de admirație. Ajungem în Egilsstadir, principalul oraș din zonă, situat în proximitatea Lagafljot, al treilea cel mai mare lac din Islanda, în care se crede că s-ar ascunde un monstru marin.

Ne reluăm drumul și după aproximativ două ore ajungem la cascada Detifoss, una dintre cele mai impresionante cascade din Islanda. Are o înălțime de 44 metri și o lățime de 100 de metri, însă aceasta impresionează în principal prin volumul imens de apă pe care îl transportă: 193 m3 de apă/secundă – cel mai mare volum de apă al unei cascade din Europa. Astfel se creează o perdea de vapori de apă vizibilă de la 1 km depărtare.

Ajungem în zona lacului vulcanic Myvatn, o regiune excepțională a Islandei. Bazinul lacului se află pe Dorsala Atlantică, așadar caracterele geologice violente ale zonei (erupții vulcanice repetate și activitate seismică) au reușit să producă un peisaj uimitor, diferit de tot ce ați văzut în restul insulei.

După o zi lungă, ne relaxăm la Myvatn Nature Baths, unde ne scăldăm în laguna și în bazinul care adună împreună 3.5 milioane de litri de apă geotermală cu temperaturi între 36 și 40°C. O îmbăiere restabiliște echilibrul armonios dintre trup și suflet, dar și legătura cu natura prin cadrul idilic și aerul curat care înconjoară acest loc. Alternativ, putem face o ascensiune la apus pe craterul Hverfjall apărut acum 2700 de ani în urma unei erupții cataclismice. Atinge o înălțime de 463 de metri și are un diametru de aproximativ 1 kilometru, perfect pentru o plimbare în jurul craterului. 

Cazare: Camping Myvatn

Plecare de dimineață cu mașinile, într-o tură în jurul Lacului Myvatn, unde vom face o scurtă oprire într-o zonă de microcratere. Facem un mic ocol pentru alte două opriri din apropierea lacului Myvatn. Prima este la Namafjall, un câmp geotermal produs de o fisură de la o erupție vulcanică. Vom fi înconjurați de emanații de gaze amestecate cu vapori de apă degajate prin crăpăturile scoarței, vulcani noroioși ce bolborosesc necontenit și cristale de sulf foarte colorate. Traseele sunt bine marcate şi delimitate întrucât este periculos să călcați în afara lor, apa având la suprafaţă temperaturi între 80 și 100°C. Urmează Krafla, o zonă vulcanică activă în anii ‘70-80, când a avut loc aici o serie de nouă microerupții care au modelat spectaculos întregul platou.

Părăsim zona Myvatn și ne îndreptăm către nord, spre Husavik. Acesta este considerat cel mai bun loc pentru observarea balenelor din Islanda, unii spun chiar din Europa. De ce? Datorită cutremurelor foarte dese (cele mai multe sunt de intensitate mică, deci neobservate), golful are o topografie asemenea unui bol, iar împreună cu apa proaspătă venită din estuarele celor două râuri care se varsă în ocean formează condițiile perfecte pentru adunarea unei cantități foarte mari de nutrienți care atrag balenele.

Așadar, ne îmbarcăm și noi într-un tur de whale watching – o aventură pe mare, înconjurați de frumoasele peisaje ale Golfului Skjalfandi, iar șansele de a vedea balene sunt de peste 90%. Pe final vom da o tură cu vaporul la Puffin Island, pentru a admira de la distanță milioanele de puffini care și-au făcut cuiburile pe stânci și zboară neobosiți în larg după hrană. Turul durează aproximativ trei ore.

 

Pe drum vedem cascada Godafoss, care deși este mai mică decât alte cascade din Islanda este printre cele mai frumoase. Localnicii au numit-o “The beauty” pentru a fi în tandem cu cascada Detifoss numită “The beast”. Are și o semnificație simbolică asupra religiei islandeze, în anul 999 când creștinismul a fost declarată religia oficială a statului, în această cascadă au fost aruncate statuiele pagâne.

Vedem și orașul Akureyri, al doilea cel mai mare oraș al Islandei ce are doar 18 000 de locuitori. Acesta se află la baza celui mai lung fiord al insulei (60 km), la poalele munților acoperiți cu zăpadă. Este un oraș foarte pitoresc și este o plăcere să te plimbi pe străduțele pietonale pline de case cochete și colorate.

Cazare: Varmahlíð Campground

După micul dejun pornim în explorare și profităm de ultima zi plina din Islanda. Înainte de a lua direcția sud, facem un mic ocol pe un drum desfundat către Hvitserkur, o stivă de bazalt de 15 m înălțime, de-a lungul țărmului estic al peninsulei Vatnsnes, în nord-vestul Islandei. Stânca are două găuri la bază, care îi dau aspectul unui dragon care bea. Facem o plimbare de-a lungul țărmului până într-un punct din care putem vedea o colonie de foci ce stau tolănite la malul mării.

Coborâm către capitală, nu înainte de a ne opri la cascada Glymur, a doua cascadă ca înalțime din Islanda. Pe final de zi campăm aproape de aeroport, lângă satul pescăresc Sandgerdi și explorăm farul de la Garðskagi din extremitatea nordica a peninsulei. Aventura din Islanda a luat sfarsit.

Cazare: Sandgerdi Campsite

 

Decolăm de dimineața ;a 06.20 spre Copengaha. Stopover de câteva ore în Copenhaga, de unde plecăm către București la 19.40. Sosire pe aeroportul Otopeni la ora 01.45.


Servicii incluse

2 500 euro/persoana

Grup minim de 7 persoane. În cazul în care grupul minim nu se realizează, excursia se anulează sau tariful se recalculează

Cost

Tariful include:

  • Bilete de avion Bucuresti – Copenhaga și retur cu LOT Polish Airlines via Copenhaga
  • Bilete de avion Copenhaga – Reykjavik si retur cu SAS Airlines
  • Un bagaj de cala pentru fiecare zbor
  • Toate taxele de aeroport și securitate
  • O noapte de cazare la hotel în Copenhaga
  • 9 nopți de cazare la cort, în camping, fără mic dejun. În general campingurile din Islanda sunt foarte bine organizate, cu toalete, dușuri cu apă caldă și alte facilități (centru turistic, minimarket, cafenea etc)
  • Transport cu două Dacia Duster, taxe și combustibil incluse
  • Bilet de intrare la Blue Lagoon
  • Intrare la Myvatn Nature Baths
  • Tur de whale-watching în Husavik
  • Ghid însoțitor din partea Explore Travel

Tariful nu include:

  • Asigurare medicală și asigurare storno a călătoriei
  • Echipamentul de campare (cort, saltea, izopren, sac de dormit etc). În cazul în care se optează pentru închirierea echipamentului din Reykjavik, se percepe o taxă suplimentară, în funcție de echipamentul solicitat.
Detalii servicii

15.07.2023  Bucuresti – Copenhaga 

16.07.2023 Copenhaga – Reykjavik 

 

25.07.2023: Reykjavik – Copenhaga 

25.07.2023: Copenhaga – Bucuresti

 

Bilete de avion

9 nopți de cazare la cort, în camping, fără mic dejun. În general campingurile din Islanda sunt foarte bine organizate, cu toalete, dușuri cu apă caldă și alte facilități (centru turistic, minimarket, cafenea etc)

Cazare
  • Relaxare în apele termale de la Laguna Albastră 
  • În căutarea celei mai frumoase cascade din Islanda
  • Trekking pe lava recent solidificată, rezultat al erupțiilor din ultimii doi ani
  • Campare între ghețari
  • Fotografiază cele mai spectaculoase plaje din Islanda
Experiente locale

Modalitatea de plată a pachetului este:

  • Avans de 50% din valoarea excursiei în momentul înscrierii
  • Plata integrală cu cel târziu 45 de zile înainte de data plecării.

În cazul în care turistul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe următoarele penalizări:

a) 1000 Euro avans nerambursabil

b) 75 % din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 16-29 de zile înainte de data plecării;

d) 100 % din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

  • Nu este necesară viza. PAȘAPORTUL ELECTRONIC SAU PAȘAPORTUL SIMPLU SAU CARTEA DE IDENTITATE trebuie sa fie valabile cel puțin 3 luni de la data terminării călătoriei.
  • Calatorii vaccinați cu ambele doze de vaccin care dovedesc vaccinarea pe baza certificatului de vaccinare împotriva COVID-19 sunt scutite de la carantină la intrarea în țară și au liberatatea de a călători fără restricții la sosire în Islanda.
  • asigurare medicală obligatorie

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum