Maratonul Alpilor Maritimi: Nisa - Cannes

Durată circuit
Categorie: Activ, Travel Deals
Grad de dificultate: Provocator

Marathon des Alpes Maritimes 2019


Intitulat oficial Marathon des Alpes Maritimes Nisa – Cannes, acest maraton este al doilea ca importanta din Franta dupa cel de la Paris si considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa. Organizat pe Coasta de Azur, traseul este 90% pe malul Marii Mediterane, avand ca punct de start Promenades des Anglais in centrul orasului Nisa si punct final dupa 42,195 km, Boulevard de la Croisette in Cannes, chiar langa Palais des Festival. Cei 42 de km ai traseului traverseaza cateva dintre cele mai cunoscute statiuni de pe Coasta de Azur precum Cagnes sur Mer, Antibes iar in fiecare dintre aceste statiuni atmosfera este una de sarbatoare, turisti si localnici incurajand alergatorii si realizand o atmosfera minunata. Sunt asteptati peste 15 000 de participanti la toate cursele, dintre care peste 7000 de maratonisti din toata lumea, fiind o cursa cu participare internationala numeroasa datorita zonei turistice atractive si a climei blande.

Vremea in Noiembrie pe Coasta de Azur este una blanda mediteraneana, cu temperaturi intre 15-20 de grade, fiind printre cele mai bune conditii pentru un maraton si totodata pentru un weekend prelungit pe Coasta de Azur.

Inainte de sosirea iernii, Maratonul Nisa – Cannes reprezinta o excelenta ocazie de a adauga inca o participare la o competitie importanta in 2019 fiind printre ultimele maratoane internationale de sosea din Europa. Timp de 3 zile vom vizita locuri celebre pe Coasta de Azur precum Monte Carlo, Cannes, fabrica de parfumuri de la Grasse sau satele de munte Eze sau St Paul de Vence.

Alaturi de cursa de maraton se organizeaza si o stafeta de 2 x 21 de km pentru cei care doresc sa alerge doar un semimaraton, o cursa de 20 de km aflata la prima editie in 2019 sau o stafeta de 6 persoane pentru cei care doresc sa participe la acest eveniment dar care nu pot alerga pentru moment distante mai mari de 10 km.

 

Experiente locale:

 • Alearga maratonul Coastei de Azur din Nisa pana in Cannes
 • Descopera farmecul unor frumoase sate turistice precum Eze sur Mer sau  St Paul de Vence
 • Viziteaza principatul Monaco si serveste o cafea in Monte Carlo
 • Carboloading inainte de cursa la restaurantele din centrul vechi al orasului Nisa

Experiențe incluse în ofertă

 • Alearga maratonul Coastei de Azur din Nisa pana in Cannes
 • Descopera farmecul unor frumoase sate turistice precum Eze sur Mer sau St Paul de Vence
 • Viziteaza principatul Monaco si serveste o cafea in Monte Carlo
 • Carboloading inainte de cursa la restaurantele din centrul vechi al orasului Nisa

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare din Bucuresti de pe aeroportul Otopeni spre Nisa cu compania Blue Air la ora 17:15. Sosire in Nisa la ora 19:00 si transfer la hotel pentru cazare. Plimbare de seara prin Nisa si cina pe cont propriu  

Cazare: Hotel Vendome 3* sau similar in Nisa
Nivel cazare: standard
Mese: -

Mic dejun si zi libera pentru plimbari in zona. Pentru aceasta zi recomandam vizita frumosului sat Eze sur Mer, apoi dupa-amiaza continuati cu vizita Principatului Monaco si o plimbare prin Monte Carlo. Intoarcere seara in Nisa.  

Cazare: Hotel Vendome 3* sau similar in Nisa
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun

Aceasta este o zi de pregatire pentru cursa. Ne relaxam, ridicam kiturile pentru curse, intram in atmosfera de concurs alaturi de alergatori din intreaga Europa veniti in Nisa special pentru a participa la aceasta cursa.

Este o zi in care puteti vizita orasul Nisa, puteti sa va plimbati prin centrul vechi, puteti degusta niste scoici la unul dintre restaurantele de langa piata centrala. Optional puteti opta pentru o plibare pana in Antibes pentru a vedea putin din traseul cursei si pentru vizita Muzeului Picasso si statiunii Antibes.

Cazare: Hotel Vendome 3* sau similar in Nisa
Nivel cazare: standard

Mese: mic dejun

Dimineata este programat startul curselor din cadrul Maratonului Alpilor Maritini. Punctul final al cursei este in Cannes de unde intoarcerea se face cu trenul. Late check out la hotel.

Transfer la aeroport pentru zborul Blue Air din Nisa cu plecare la ora 19.30. Sosire in Bucuresti la ora 22.55

×Inchide

Servicii incluse

Tarif pentru persoana in camera dubla, cu mic dejun: 375 euro

Tarif insotitor in camera dubla, cu mic dejun: 320 euro

Cost

Tariful include:

 • Bilet de avion Bucuresti-Nisa si retur cu Blue Air
 • Taxe de aeroport
 • Taxa de bagaj de mana – 10 kg / persoana
 • 3 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Vendome 3* in Nisa, situat in centrul orasului si la 10 minute pe jos de zona de start.
 • Late check out in ziua plecarii
 • Taxa de participare la Maraton, semimaraton sau stafeta in functie de alegerea cursei.
 • TVA

Tariful nu include :

 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • asigurarea medicala si asigurarea storno a calatoriei (optionala)
Detalii servicii

Orar de zbor Blue Air:

31 Octombrie: Plecare din Bucuresti Otopeni la ora 17:15. Sosire la 19:00 in Nisa.

03 Noiembrie: Plecare din Nisa la ora 19:30. Sosire in Bucuresti la 22:55

Bilete de avion

3 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Vendome 3* in Nisa

Cazare

3 x mic dejun la Hotel Vendome 3* Nisa

Mese

 • Plata unui avans de 200 Euro in momentul inscrierii
 • Plata diferentei pana la data de 15.10.2019
 • Avansul de 200 Euro este nerambursabil si acopera penalizarea la biletul de avion si cazare precum si taxa de inscriere la cursa care este nerambursabila
 • Pentru anulari din momentul inscrierii si cu pana la 31 de zile inainte de plecare se ramburseaza contravaloarea pachetului mai putin avansul de 200 Euro nerambursabil.
 • Pentru anulari cu mai putin de 30 de zile inainte de plecare penalizarea este 100%.
 • Carte de identitate sau pasaport in curs de valabilitate.
 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
 • In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.

Documente pentru minori           

 • Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces.
 • Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.
 • Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.
 • Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.
 • Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.

Informatii companii aeriene

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • In cazul anularii unui zbor operat de o companie aeriana low cost, orice rerutare se va face doar pe zborurile proprii, si nu pe zborurile alor companii.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul.
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de a nu permite imbarcarea, respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
 • Explore Travel nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control Pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati).
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Maratonul Alpilor Maritimi
Startul maratonului in Nisa
Maraton riviera franceza